Vasaros stovykla 1-4 klasių mokiniams

Vilniaus rajono Kyviškių pagrindinėje mokykloje birželio 13-17 dienomis vyko mokinių vasaros poilsio programa skirta 1-4 klasių mokiniams. Edukacinėms aktyvioms veikloms vasaros stovyklos metu Vilniaus rajono savivaldybė skyrė 598.50 eurų.
Mokiniai susipažino su boulingo žaidimo taisyklėmis, pasidalinę į komandas smagiai mušė kėglius įvairiaspalviais boulingo kamuoliais.
Pirmą kartą mokiniai sudalyvavo Kyviškių tvenkinio įžuvinimo akcijoje. Kiekvienas vaikas į rankas pasiėmė žuvelę, sugalvojo jai vardą, tyliai sušnabždėjo norą ir įleido į tvenkinį. Daugeliui mokinių tai buvo išskirtinė patirtis susipažinti su įžuvinimo procesu. Į Kyviškėse esantį tvenkinį mokiniai paleido apie 160 baltųjų amūrų, paprastųjų karpių ir karosų.
Trečią stovyklos dieną mokiniai vyko į Vikingų kaimą. Kaimo šeimininkai pakvietė mokinius
patyrinėti senovės maistą ir baltų karybą. Mokiniai susipažino su senovinio žmogaus racionu, kas buvo auginama, kuo mito, kada ir iš kur atkeliavo įvairūs maisto produktai. Moksleiviai turėjo puikią progą pasijusti “senovinio kario kailyje“.
Edukacinio užsiėmimo metu, Trakų Salos pilies priešpilyje ir įvažiavimo vartų bokšto gynybinėje pastogėje įrengtoje edukacinėje klasėje, mokiniai išgirdo pasakojimą apie pilies
statybą, gyvenseną pilyje. Sužinojo kaip žmonės rengėsi, kuo puošėsi vyrai ir moterys, kokia buvo atsiskaitymo sistema, ką ir iš ko valgė, kaip gamino maistą, kuo skyrėsi valdovo dvaro ir prastuomenės buitis.
Batutų centre edukacinį užsiėmimą vedė patyrę akrobatikos treneriai, kurie supažindino
mokinius su akrobato profesija ir parodė mokiniams įvairiausius triukus, kuriuos mokiniai patys galėjo atlikti praktiškai.
Mokiniai, vasaros stovyklos metu, susipažino ir išbandė įvairias aktyvaus gyvensenos praktikas, metodus ir jų taikymo būdus, sustiprino darbo komandoje įgūdžius. Naujos patirtys suteikė daug naujų žinių ir teigiamų emocijų.