Integruota lietuvių kalbos ir istorijos pamoka 5 klasėje „M. K. Čiurlionio fenomenas, gyvenimas ir kūryba“

   Daug stebuklų yra pasaulyje, tik ne visiems jie prieinami; vieniems dėl to, kad jų negirdi ir nemato, kitiems dėl to, kad jų nesupranta.

M. K. Čiurlionis

Balandžio 5 d. mokyklos administracija ir humanitarinių dalykų mokytojai buvo pakviesti į atvirą integruotą lietuvių kalbos ir istorijos pamoką „M. K. Čiurlionio fenomenas, gyvenimas ir kūryba“.

            Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Eleonora Mialdun ir istorijos mokytoja Alina Svatkovska su 5 klasės mokiniais leidosi į įdomia kelionę po M. K. Čiurlionio gyvenimą ir kūrybą.

Pamokos pradžioje mokiniai namų darbus tikrino žaisdami Kahoot programėlėje, atsakinėjo į klausimus, vertinimo lapuose atitinkama spalva žymėjo savo pažangą. Skaitydami M.K. Čiurlionio laiškų ištraukas žmonai, mokiniai nagrinėjo tekstą ir išvardino svarbiausius menininko gyvenimo įvykius. Žemėlapyje žymėjo su menininku susijusias vietoves, turėjo atpažinti šių regionų herbus. Planšetėje mokiniai dėliojo iš Čiurlionio paveikslų dėliones, taip atpažino paveikslų pavadinimus.

             Integruota lietuvių kalbos ir istorijos pamoka apie M. K. Čiurlionio gyvenimą ir kūrybą praturtino mokinių žinias ir paliko neišdildomą įspūdį ne tik mokiniams, bet ir integruotą pamoką stebėjusiems svečiams.