Europos kalbų dienos šventė Vilniaus r. Kyviškių pagrindinėje mokykloje

Rugsėjo 27 dieną Vilniaus r. Kyviškių pagrindinėje mokykloje vyko Europos kalbų dienos šventė. Į šventę atvyko 7-8 klasių mokiniai iš Vilniaus r. Mickūnų gimnazijos, Vilniaus r.  Egliškių šv. Jono Bosko gimnazijos,  Vilniaus r. Pakenės Česlovo Milošo pagr. mokyklos, Vilniaus r. Šumsko pagr. mokyklos,  Vilniaus r. Kalvelių „Aušros” gimnazijos, Vilniaus r.  rajono Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos.

Mokiniai, pasiskirstę į komandas, sprendė kryžiažodžius, iš pabirusių raidžių dėliojo žodžius, skaitė pasisveikinimo žodžius įvairiomis kalbomis, gilino žinias apie Europos šalis ir jų kalbas. Naudodamiesi planšete ir QR kodų programėle, mokiniai, skenavo kodus, po baltai juodu kvadratėliu slėpėsi pastatų, skulptūrų, vietovių pavadinimai, žymių, Europoje bei pasaulyje gyvenančių žmonių vardai.

9 klasės mokinė Kamilė Sinkevič priminė Babelio bokšto istoriją, kuri paaiškina skirtingų kalbų atsiradimą pasaulyje. Vėliau mokiniai ir mokytojai ant įvairiaspalvių lapų įvairiomis kalbomis užrašė prasmingus žodžius ir jais  papuošė bokštą, kurį iš antrinių žaliavų suklijavo aštuntos klasės mokiniai.

Renginio pabaigoje iš mokinių teko išgirsti, jog mokytis kalbų yra smagu, kad kalbos suvienija žmones ir atveria duris į platųjį pasaulį.