1-4 klasių mokinių vasaros poilsio programa

Birželio 12-16 d. mūsų mokykloje vyko 1-4 klasių mokinių vasaros poilsio programa dalinai finansuojama Vilniaus rajono savivaldybės.

1-4 klasių mokiniai dalyvaudami edukacinėse veiklose „Banginuko lobio medžioklė“, „Geometrija Birštone“, „Sūraus vandens mieste“ pažino Birštono kurortą, jo istoriją, sveikatinimo, turizmo objektus.

Mokiniai lipdami į Gedimino pilies bokšto aikštelę sužinojo įvairiausių istorijų apie unikalų Vilniaus senamiestį bei Lietuvos trispalvę, be kurios Gedimino pilies bokšto – neįsivaizduojame! Gedimino pilies muziejuje esantys eksponatai, interaktyvi ekspozicija bei gido pasakojimas leido mokiniams „pakeliauti“ laiku – „sudalyvauti“ kryžiuočių antpuolyje, ir Baltijos kelio akcijoje.  Po apsilankymo Gedimino pilies bokšte mokiniai įveikė 193 autentiškus medinius laiptelius ir pažvelgė į Vilniaus Senamiesčio stogus iš  Šv. Jonų bažnyčios apžvalgos aikštelės.

Tyrinėdami Vilniaus istorines vietas 1-2 klasės mokiniai dalyvavo pažintinėje kelionėje po senovinių žaislų bei žaidimų pasaulį, o 3-4 klasės mokiniai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės salės erdvėje susipažino su čia esančiais eksponatais susijusiais su Žalgirio mūšiu. Įdomūs pasakojimai ir kūrybiškos veiklos atskleidė vaikams Vilniaus ir jį kūrusių žmonių istorijas!

Mokiniai aplankė ne tik suplanuotas istorines vietas Birštone ir Vilniuje, bet taip pat pavyko pasižvalgyti po mokyklos apylinkes. Mokiniai Kyviškių aerodrome stebėjo kylantį lėktuvą, Ursul ūkyje mokiniai susipažino su ūkininkavimu ir pienininkyste. Įrengtoje sporto aikštelėje Kyviškėse buvo pilna judesio, šypsenų, gerų įspūdžių ir emocijų.

Įžuvinimo akcijos metu kiekvienas vaikas į rankas paėmė žuvelę, sugalvojo jai vardą, tyliai sušnabždėjo norą ir įleido į tvenkinį. Šiemet į Kyviškėse esantį tvenkinį paleidome apie 100 baltųjų amūrų, paprastųjų karpių ir karosų. Vilniaus rajono mobilioji komanda supažindino mokinius su saugaus elgesio prie vandens taisyklėmis ir rekomendacijomis.

Mokiniai stovykloje turiningai praleido laiką, įgijo naujų patirčių bei tikimės, kad naujai įgytas praktines žinias pritaikys gyvenime. 

Programos įgyvendinime dalyvavo 1-4 klasių auklėtojos: Irina Mickevič, Miroslava Savčenko, Anželika Grablevska, Irena Volčak ir mokytojo padėjėja Kristyna Karpovič.